dijous, 3 d’abril del 2014

CRÍTICA DE LA MEVA EXPOSICIÓ A L'HOTEL ATENEA PORT (PORT DE MATARÓ)

IMMA BANET :

LA FORÇA DEL COLOR, L'IMPULS DEL PINZELL

En ampli,divers i complex univers de l'art, hi ha artistes dedicats al paisatgisme, l'obra sap atrapar poderosament l'atenció de l'espectador, sigui aficionat o no en aquest entorn, per la vitalitat cromàtica que aquestes expressen, com a llenguatge exclusiu d'un estat anímic, d'un sentiment o d'una circumstància.

Marines o paisatges naturals prenen vida, gràcies al pols que IMMA BANET transmet i que es pot comprovar a la mostra SUBTILS, que fins a mijans de maig presenta a l'Hotel Atenea Port de la capital del Maresme.

Uns treballs pictórics que simbolitzen alhora una carta de presentació. dins de la temàtica artística de les esmentades disciplines, on el dibuix representa una base de coneixement tècnic i l'actuació cromàtica l'impacte d'una singular destresa i capacitat.

Al llarg de la seva trajectòria professional Imma Banet, natural de Mataró, ha realitzat cursos de dibuix i pintura amb coneguts artistes de la localitat : Joan Petit, Marta Duran, Pepe Novellas, Cesc López i Albert Alís, amb qui també ha participat en un curs mongràfic sobre l'esbós.

Sense cap dubte, en l'observació de la seva obra es pot veure una marcada personalitat, activa,i dinàmica. El paisatgisme en les seves diverses àrees és tractat amb pinzellada enèrgica i decidida, molt marcada, sense subtileses ni fineses, treballant amb una gama de colors molt personal i elaborada, alegre i lluminosa, d'acord amd certes asimetries i l'experiència dels amys de composició. No s'entreté en detalls, però conrea un particular impressionisme, amb decidits tocs de puntillisme, que atresoren i anuncien la sempre vigorosa explosió de color.

En el seu currículum expositiu inclou nombroses exposicions col·lectives a Mataró, Premià de Mar, Manresa,Canet de Mar, etc.., Sent les seves últimes individuals: Sala d'Exposicions "La Presó" de Mataró l'any 2012, Sala Lloveras d'Arenys de Mar el 2011, Galeria Gal-Art de Mataró l'any 2010. Museu Etnològic del Montseny d'Arbúcies l'any 2009.

A nivell de concursos, l'atrau principalment la pintura ràpida, participant en els organitzats a Mieres i Camprodón (Gironés), Argentona (Maresme) i altres localitats, així com el Segon Premi de Pintura ràpida del Parc de Mataró, sent seleccionada per al Tercer Premi Nostromo de la Pia Almoina de Barcelona.

Imma Banet pinta el que capta la seva mirada, sense idealitzacions ni exqisideses. I ho transmet a la tela amb bones dosis d'imaginació, tocs de creativitat i força expressió.

Subtils és una mostra nítida i transparent, perfectament comprensible, sense complexos ni reflexions profundes, optimista i amb una funció deorativa tant lloable i respectable com pot ser la del col·leccionista més recalcitrant, que acumula obres pel plaer de posseir.

Una mostra que és la manifestació d'un treball constant i d'una vivacitat pictórica inalterable, basant la seva fibra i la seva habilitat en saber utilitzar sàviament el color com epicentre artístic.

Marta Teixidó
Crític d'art
                                                                 *************


Algunes de les obres les podeu veure tot seguit a la Serie " PAISATGES I MARINES"                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada